Майката на Андриан Краев го бута при Мъри

0

Бащата Бойко вдигнал ръце, чака да черпи за трансфер

Майката на капитана на „Левски” Андриан Краев се оказа баш мениджър на сина си. Червенокосата Инна Краева е запретнала ръкави да оправя бъдещето на футболиста, около когото в последно време се завихри невиждана сапунка. Врачанката вече разигра достатъчно „Левски” и „Лудогорец”, като в същото време бута сина си да ходи при Мъри Стоилов в турския „Гьозтепе”, пише Уикенд.

Целта на цялата операция била да се изкарат възможно най-много пари от евентуалния трансфер на 24-годишния Андриан Краев. Халфът твърдо отказва да продължи договора си с „Левски”, който изтича през лятото. Причината е, че собственикът Наско Сираков му предложил заплата от едва 15 000 лева, само с пет хилядарки повече от това, което взима в момента. Краеви обаче преценили, че парите са смешни и обидни.
Под давление на майка си Краев отказал по-рано миналата година да бъде продаден в „Лудогорец”, както настоявал Сираков. В Разград синът й щял да получава 25 000 евро на месец срещу договор за три години. В случай на сделка в „Левски” щели да постъпят около 800 000 евро. А отделно щял да остане някой лев и за Сирака. Само че Инна Краева била категорично против, тъй като се опасявала, че в „Лудогорец” ще забият сина й като резерва. Затова трансферът пропаднал, което пък ядосало Наско, понеже удря по джоба и „Левски”, и него лично. Затова му предложил ниска заплата, когато седнали да преговарят за нов договор.
Големият мерак на чевръстата майка била да прати сина си при Мъри Стоилов, който води турския „Гьозтепе” от Измир и най-вероятно ще го вкара в елита. Хасковлията уж дал индикации, че ще го вземе. Само че по-вероятно било това да стане през лятото, когато Краев вече ще бъде свободен от договора си с „Левски”. Този вариант обаче пък носел рискове футболистът да излезе от форма, тъй като Сираков се е заканил, че през пролетта ще го държи дълбока резерва. Отделно, че Краеви имали нужда от по-бързи пари, за да изплащат нова голяма къща в планината.
Дори и врял и кипял във футбола играч като Наско Сираков вече се е хванал за главата от напористата и комбинативна майка. За Краев имаше оферта от Унгария миналото лято, само че трансферът не стана. Маджарите предлагали на „Левски” 800 000 евро, и още 18 000 заплата на футболиста. Така се случило обаче, че и двете страни отказали. На Сирака парите му се видели малко. На Краеви – също.
Инна Краева нашумя още преди осем години, когато по-големият им син Божидар Краев отиде на проби в „Ювентус”. При завръщането му от Торино майката раздаде ред интервюта по медиите вместо сина си, който по принцип не е от разговорливите. Тя е известна бивша лекоатлетка, води занимания в НСА и въобще не е излизала от спорта. Имала претенции да е наясно и с футбола, а преди повече от година дори се опитала да дава съвети на Мъри Стоилов как да възстановява играчите.
Баща на футболиста е Бойко Краев, много известен бивш играч на „Ботев” (Враца) от славния период на 80-те години. Така се оказало обаче, че от жена си не може да се дореди до това да контролира кариерата на по-малкия им син. Затова вече е вдигнал ръце и само чакал бъдещия трансфер на Андриан Краев, за да почерпи приятелите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече