На „Армията” мъдрят име за новия стадион

0

Може да го кръстят на спонсор или на Христо Стоичков

Стадион „Българска армия” ще име ново име след построяването на новото съоръжение в „Борисовата градина”. В момента сред широк кръг от влиятелни цесекари се обсъждат евентуалните варианти за бъдещото название на „Армията”.
Един от тях е името да се продаде на спонсор, каквато е масовата практика в Европа през последните години. Тя се пренесе и у нас, след като на „Герена” се построи чисто новия сектор „А” – оттогава официално на хартия стадионът се нарича „Виваком – Георги Аспарухов”. Идеята е на първо време да се върне малка част от инвестициите по строежа, но подобно корпоративно име не се харесва на абсолютно всички привърженици на ЦСКА, пише Уикенд.
Друг вариант е стадионът да бъде кръстен на легендата Христо Стоичков. Освен че е любимец на всички армейци, великият №8 все още е част и от собствеността на клуба с миноритарен дял акции.
Третата опция била да се направи всенародно допитване сред цесекарите из цялата страна. Така от червения референдум да се преброи предложението с най-много гласове и да се даде името на новопостроения стадион.
Най-належащата задача в момента за ЦСКА била да се намери подходящо място, където да се складират всички експонати от Музея на славата на „Армията” по време на реконструкцията. С мисията да не изчезне някой трофей или медал е натоварен уредникът на музея Христо Христов – Чичо Граф.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече