Битка за 160 млн. евро наследство на Бекенбауер

0

Три съпруги и четири деца делят активите на легендата

Само десетина дни след смъртта на прочутия германски футболист Франц Бекенбауер започва голяма битка за наследството на Кайзера. Славният защитник на „Байерн” и Бундестима остави богатство от 160 млн. евро, което приживе го нареди в топ 500 на най-заможните германци. Според немските медии в най-тежките моменти от боледуването си Бекенбауер е написал своето завещание, официално заверено от нотариус още преди около година. Очакват се обаче оспорвания и междусемейни боричкания за наследството на Кайзера, пише Уикенд.

Освен гениален футболист, приживе Франц Бекенбауер се оказва и находчив бизнесмен. Извън приходите му като играч, треньор и ръководител в германския футбол, популярността му помага за сочни спонсорски сделки с гиганти като „Адидас”, пивоварната „Ердингер” и „Мерцедес”, от които с времето натрупва милиони.
Малко известен факт е, че на младини Бекенбауер пробива в музиката. През 1966 г. достига до седмо място в музикалните класации с песента „Добри приятели, които никой не може да раздели“. Само за заснемането на клипа към парчето футболистът на „Байерн” получава 100 000 дойче марки, внушителна сума за онова време. По-късно инвестира в търговията с движими и недвижими имоти, от която трупа още пари.
През забележителния си живот Казйера има три съпруги и пет деца, едно от които е плод на извънбрачна връзка. А по родителска линия има четирима братя и две сестри. Всички те могат да претендират за дялове от авоарите му на стойност около 160 млн. евро. Още през февруари миналата година Бекенбауер усеща, че не му остава много живот и ги разпределя с нотариално заверено завещание и мотив, че не иска караници за пари в семейството. В Германия обаче подозират, че се случва точното обратното. Вече вървят интриги сред най-близките на Кайзера, понеже богатството му не е разпределено поравно.  
Немски източници от обкръжението на легендата разкриват, че основните фигури в завещанието са последната му съпруга – 57-годишната Хайди и двете им деца Джоел (23 г.) и Франческа (20 г.). Твърди се, че за тях отиват най-солидната част от финансовото състояние на футболната легенда. Към нея са прибавени имение в алпийския курорт Китцбюел и семейната резиденция в Залцбург, където издъхна на 7 януари след дълго боледуване.
Какво се полага на останалите наследници, остава загадка. Първата съпруга на Бекенбауер – Бригите Витман му ражда двама сина Михаел и Щефан, който обаче за ужас на фамилията умря от тумор в мозъка през 2015 г. За какво и колко ще претендират Бригите и Михаел, тепърва ще се разнищва от немската преса. Сложно е положението и с първородния син на Кайзера – Томас, който се ражда от извънбрачната му връзка с Ингрид Крьонке, когато е едва на 18 г. След като се жени за Бригите, двамата печелят родителски права над детето, което днес е вече на 60 г.
През 90-те Кайзера вдига тайна сватба със служителката на германския футболен съюз Зибиле Ваймар, от която няма наследници. Бракът им продължава на хартия до 2002 г., така че и тя се нарежда на опашката за парченце от наследството на великия Бекенбауер. Предполага се, че в завещанието присъстват още братята и сестрите му, което още повече ще оплете родата му в интриги.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече