Плувецът Антъни Иванов е бил арестуван с канабис

0

Плувецът Антъни Иванов е бил арестуван в Благоевград, съобщи „Struma.com“, a впоследствие новината потвърди самият плувец, както и МВР чрез официалния си бюлетин.

Иванов е бил задържан със свой приятел, като у двамата са открити стъклена лула с канабис, както и гриндер със същото вещество.

Проверката е била извършена в благоевградския квартал „Еленово“, а откритото вещество у двамата е било на стойност 0,4 грама, като е реагирало положително на канабис. По случая е образувана преписка, а двамата са задържани за 24 часа.

Малко след излизането на новината, самият Иванов коментира пред bTV:

Не беше както излиза навсякъде. Не сме зад решетките. Имаше малко количество в нас. Полицаите ни претърсиха. Лошо стечение на обстоятелствата. Предложих да ми направят тест, полицията не искаше. След това ни пуснаха.

Просто така се случи, бях заедно с един мой приятел, с който не се бяхме виждали отдавна. Имахме намерение, но не го направихме.

Полицаите казаха, че става дума за много малко количество като грамаж, за да има някакви сериозни последици върху мен. Питаха ме откъде е закупен наркотикът, но аз не мога да отговоря, тъй като не съм извършил покупката.

Определено лоша реклама, не е било планирано, не съм искал да направя нещо такова. В момент на слабост. Вече съжалявам и не искам да се повтаря“.

Той на няколко пъти уточни, че до употреба на веществото не се е стигнало, но то е било в неговия джоб.

По случая имаше и официално съобщение от МВР, което гласи:

„В следобедните часове вчера, 7 февруари, в жилищен комплекс „Еленово“, в Благоевград от органите на реда са проверени 21-годишен мъж от Сандански и 24-годишен мъж от Велико Търново. Същите са предали доброволно с протокол пластмасов гриндер с остатъци от тревиста маса и стъклена лула с тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис с общо тегло около 0,4 грама. Двамата са задържани със заповед за задържане до 24 часа, съобщават от ОДМВР – Благоевград“.

Припомняме, че плувецът е със спрени състезателни права заради нарушени антидопингови процедури, като провинението му бе, че е избегнал допинг проверки.

Става въпрос за три пропуснати проверки, заради което Антъни Иванов бе наказан със спиране на състезателните му права за срок от две години.

Освен това Антъни Иванов получи паралелно наказание от родната федерация по плувни спортове, заради уронването на престижа й. Именно около допинг скандала започнаха критиките и понякога откровенните обиди на Иванов срещу хора от федерацията.

Снимка: AP/БТА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече