Перуката опря до Гонзо за свой наследник

0

Георги Иванов – Гонзо вероятно ще бъде един от кандидатите за президент на БФС, научи „Уикенд” от свои източници в съюза. Гонзо ще играе като острие на Боби Михайлов, който почти сигурно няма да се кандидатира. Но ще пусне на пистата негов човек, с идеята да дърпа конците зад кадър. След като неколцина души отказали на Перуката, на дневен ред излязъл Гонзо.

Вече два месеца Боби Михайлов се озъртал за някой, на когото да предаде властта във футбола ни. Обещавал, че разполага с достатъчно гласове, за да бъде избран неговият кандидат на конгреса на 15 март. Условията били няколко. На първо място новият шеф не бивало да ровичка във финансовите бакии на футболния съюз, и да не проверява къде и за какво са харчени милионите, които постъпват от ФИФА и УЕФА. На второ – Боби държал да му остане кабинетът със секретарката в базата в Бояна, луксозния апартамент пак там и ред други екстри. Не бивало и да се сменя синковецът му Ники Михайлов като шеф на ресторанта в базата. Всички протежета на Перуката по комисии, зонални и регионални съвети на БФС в страната също трябвало да запазят постовете си.
Първата оферта била отправена от Михайлов към Лъчезар Танев. Двамата с футболния импресарио са много близки, а Лъчо помагаше в изучаването на щерка му Елинор в тенис-академията в Барселона. Само че Танев като достатъчно разумен човек въобще не се явил. След това Перуката потропал на вратата на бившия ректор на НСА проф. д-р Николай Изов. Преподавател от катедра „Водни спортове” също предпочел да не се хвърля с главата надолу във футболното блато, че и да пази сигурността на Боби.
Така се стигнало до варианта с Гонзо поради липса на друг. Новината щъка из футболните среди от няколко дни, а последно беше подметната и от друг кандидат-президент на съюза Георги Градев. „Сега научих кой ще е куклата на конци на Михайлов на конгреса и съм в шок и потрес. Ще ви дам жокер – учил е само до 8-и клас, поне така каза в „Шоуто на Слави Трифонов”. Ще ви дам още един жокер – не говори чужд език”, каза Градев, визирайки именно Инженера, както някои наричат Гонзо във футбола.
Последният в момента е директор на националните отбори по футбол, където предизвиква често смях с комичните си изяви. Гонзо се изказва и репчи по всяка тема, независимо дали му е работа или не. Освен това се водят спорове за образованието му. По принцип бившият ритнитопковец има диплом за висше от Техническия университет в Габрово, макар и никой да не го е виждал там. Не са го виждали и в 22-ра гимназия в София, откъдето пък му е тапията за завършено средно образование през 1994 г. Със сигурност има основно осми клас от спортната паралелка в училище „Георги Бенковски” в Пловдив, където са учили подрастващите играчи на „Локомотив” (Пд). Друга слабост на Гонзовата кандидатура е, че не говори никакъв чужд език и за толкова време дори не седна да научи английски. Поради липсата на друг кандидат обаче Боби се видял принуден да заложи на него.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече