Шампионът ни в щангите не поглежда към гаджета и алкохол, не излиза от залата

0

С аскетизъм и упорити тренировки продължава пътя си към олимпийските игри в Париж това лято Божидар Андреев. Това разкри самият той, след като безапелационно спечели титлите и в двете движения и двубоя в кат. до 73 кг на Европейското в София. Със сбор от 348 кг (155 в изхвърлянето и 193 в изтласкването) българинът бе доста над конкурентите си.

След последния си успешен опит на рекордните 193 кг Андреев направи емблематичното си задно салто под бурните овации на феновете в залата.

„Оттук нататък все още продължаваме да тренираме – категоричен е шампионът. – Няма да имаме спирачки. Аз още от следващия ден съм в залата и продължавам. Извън залата нещата не ми пречат, но гледам да избягвам доста неща – има доста лишения като гаджета и алкохол. Тези неща, които ми предстоят преди Олимпиадата, са ми по-важни от всичко друго.“

„При първия опит много избързах, когато щангата ми е лека, не знам какво правя. Всичко, което постигнах, го дължа на хората, които не са при нас, лека им пръст, дължа го на тях. Още не съм приключил, докато не отида на Олимпиадата. Не ми пречи дали са американци, или турци. Когато си подготвен за състезанието, мисля, че днес всички видяха какво се постига“, каза още Андреев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече