Антъни Иванов с полицейско досие за цял живот

0

Спортистът се разминава без глоба за марихуаната

Тарашат за наркотици плувеца при всяка среща с органите на реда

Плувецът Антъни Иванов остава с полицейско досие за цял живот! Спортистът бе хванат с марихуана в началото на месеца и за кратко бе задържан от полицията в Благоевград. Антъни се разминава без присъда и глоба за наркотика, тъй като заради минималното количеството на тревата случаят е обявен за маловажен.

Случаят вече е приключен, като по него е образувана единствено преписка. Въпреки това Иванов ще има черно петно в досието до края на живота си. Плувецът вече се отчита като задържан за наркотици и ще бъде пребъркван за дрога при всяка среща с полицията. Спортистът получава код 3 от органите на реда, което автоматично го прави заподозрян за притежание на наркотици. Това ще доведе до доста конфузни моменти за звездата в плуването, който може да бъде събличан и пребъркван при полицейска проверка. В България марихуаната продължава да бъде третирана от закона като еднакво опасна с далеч по-тежки наркотици. Това възмущава Антъни, който признава, че е пушил марихуана в САЩ по медицинско предписание. „Само в България тревата е дрога, а алкохола си го правим в мазето“, изригна плувецът малко след задържането си.

Иванов си създаде сериозни проблеми
Иванов си създаде сериозни проблеми

Иванов бе хванат с трева в Благоевград заедно със свой приятел, който е курсант в академията на МВР. Първоначално той твърдеше, че количеството е 0,02 грама, после се оказа 0,2 грама. В крайна сметка от полицията официално обявиха, че марихуаната тежи 0,4 грама, което също е незначително количество. Двамата с неговия приятел са предали с протокол доброволно пластмасов гриндер с остатъци от тревиста маса и стъклена лула със същото вещество. В подобни случаи полицията се интересува най-вече как дрогата е попаднала в задържаните лица, но те не са могли да дадат адекватно обяснение.

„Не знам откъде е взета марихуаната, имаше и в моя джоб, и в моя приятел от нея. Съжалявам за случилото се и се извинявам, няма да се повтори вече – каза плувецът, след като бе освободен от районното – Съдействахме на органите на реда. В САЩ съм употребявал по медицинско предписание заради проблемите ми с рамото, но в България не съм. Всички гадни и кофти решения, които се случиха около мен, ме подтикнаха да поискам да го направя. Марихуаната не е част от листата на забранените вещества на Световната допингова агенция. Притеснявам се за другото момче, защото най-вероятно ще бъде уволнен от Академията на МВР. За мен е изненада, че толкова голямо внимание се обръща на една нелепа грешка. Със сигурност примерът, който давам, не е добър.“

През последната година Антъни се забърка в куп скандали. Той се изпокара жестоко шефовете на федерацията по плуване, а освен това е със спрени състезателни права за неявяване на допинг тестове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече