Има ли съдийска ОПГ зад „Лудогорец“?

0

Петима се въртят да свирят и „варосват“

„Черно море“ стана поредният отбор, изревал срещу съдийските аванти за „Лудогорец“. Варненци загубиха с 1:3 дербито на върхя в Разград, но съвсем справедливо претендираха за чиста дузпа в тяхна полза, когато след почивката вратарят на делиорманци Серджио Падт грубо фаулира с настъпване румънеца Андреас Калкан. Само че реферът Волен Чинков се направи на невидял, а арбитърът на ВАР Георги Кабаков също не забеляза нарушението.
Справката показва, че съдийската комисия на БФС праща едни и същи петима съдии да се въртят като главни или на ВАР в мачовете на „Лудогорец“ през този сезон. Слагат ги по двойки – единият коли и беси на терена, а другият „варосва“ в тъмната стаичка на видеото. Това са Георги Кабаков, Никола Попов, Волен Чинков, Драгомир Драганов и Георги Гинчев. Последният дори го направиха международник, очевидно като награда за вярност към делиорманската кауза, пише Уикенд.
Тези петимата са замесени във всички скандални мачове на „Лудогорец“ от началото на сезона. Само преди седмица ЦСКА 1948 пропищя от свирката на Кабаков във финала за Суперкупата на България срещу разградци във Велико Търново. Шефът на „четиридесет и осмиците“ Цветомир Найденов отдавна твърди, че във футболното ни съдийство действа организирана престъпна група. „Сега ОПГ Кабаков ще трябва да се напъва наново“, прогнозира Найденов преди финала за Суперкупата и прогнозата му излезе вярна. Години наред във футбола ни се чуват подобни вопли, че „Лудогорец“ реди съдийските назначения, като винаги си слага свои рефери, за да помагат, ако се наложи. Съдийската комисия била на пряко разградско подчинение и само козирувала и изпълнявала нарежданията отгоре.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече