Разколът в клана Малееви стигнал до съд

0

Сериозен разкол е настъпил в знаменитата тенис фамилия Малееви, научи „Уикенд”. Семейството се е разделило на два лагера. В единия били майката Юлия Берберян и щерките Магдалена и Мануела, а в другия – сестрата Катерина и мъжът й Георги Стоименов. Разколът стигнал до съд, като двете страни спорели за активите и парите на семейството.

Всичко тръгнало оттам, че майката и трите сестри вече не са обща опозиция срещу ръководството на Българската федерация по тенис и нейния дългогодишен председател Стефан Цветков – Цъфа. На страната на последния минаха Юлия, Магдалена и Мануела. В същото време Катя и съпругът й Стоименов са в перманентна война с федерацията. В същия лагер са и Григор Димитров и родителите му, а Стоименов се явява и мениджър на Гришо. По тази причина ракета №1 на България от години бойкотира турнира на АТП в София и националния отбор на България.
Не много отдавна Юлия, Маги и Мануела направиха остър завой и минаха към лагера на федерацията, докато Катя и съпругът й си останаха в опозиция. В началото на седмицата Маги получи много високо признание, след като беше утвърдена от Стефан Цветков и останалите шефове за старши-треньор на женския национален отбор.

Най-малката от сестрите Малееви замени считаната за недосегаема пловдивчанка Дора Рангелова, която водеше българския тим от 2007 г. насам. Дора е представител на друг клан в тениса ни – Рангелови, чийто родоначалник Здравко Рангелов е един от първите треньори в  този спорт у нас. Синът й Димитър Кузманов – Мико се явява един от най-добрите ни състезатели, както и член на управителния съвет, откъдето обаче отпадна на последните избори във федерацията. Сега същото става и с Дора Рангелова.

„Изглежда, че Цъфа е предпочел подкрепата от далеч по-мощните Малееви”, коментират в тениса. Така Маги ще води нашите тенисистки на турнира „Били Джийн Кинг къп“ през април в Португалия. Преди това Стефан Цветков я възнагради с привилегията да връчва наградите на турнира на АТП в София. И правилно – кой друг, ако не представител на фамилията Малееви да дава купите и медалите на най-големия турнир у нас?
В тениса се говори, че заради флирта на двете сестри и майка им с федерацията се е стигнало не само до сериозен разкол в семейството, а и до съд. Дали става въпрос за кортовете на тенис клуб „Малееви”, за пари или някакви други имоти, това си знаят само в семейството. Освен това двата лагера били жестоко скарани и не поддържали взаимоотношения помежду си. Най-голямата сестра Мануела живее през повечето време в Швейцария, където се разведе след 20 години брак с бившия си съпруг Франсоа Франие.

Тя и Маги симпатизират на партията „Да, България”. Неотдавна имаше идея Мануела да стане спортен министър, само че се оказа, че разполага само с швейцарски паспорт и идеята пропадна. Говори се, че 48-годишната Магдалена също имала амбиции да се издига по високите етажи на държавното управление в спорта.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече