Вили Вуцов: Мерси, господин Таратайкин!

0

Треньорът на „Янтра“ Велислав Вуцов отново се прочу с голямата си уста. Този път жертва стана репортерът на „Диема Спорт“ Филип Боков след победата на габровци срещу „Септември“ с 2:1 в София. Вили го нарече публично „господин Таратайкин“ цели три пъти – два пъти в ефир и още веднъж преди началото на предаването, пише Уикенд.

На мача в Драгалевци имаше над 1000 зрители, които изгледаха спираща дъха битка от шампионата на Втора лига. Другото шоу беше това на Велислав Вуцов, който вече хвърли бастуна и вилнее прав на тъча. Крясъците му заглушаваха дори шумната агитка на „Янтра“, пропътувала повече от 200 км, за да подкрепя своите. Вили така се запоти, че му се наложи да се преоблича още на полувремето. След почивката Вуцов се накрещя още повече, а четвъртият съдия Вилиян Видинов едва смогваше да го удържи.
След финалния сигнал Вуцан хукна барабар с футболистите си към габровската публика, за да жъне овации. След това подкара на висок глас репортера на „Диема Спорт“ Филип Боков. „Тоя ли ще ме бие мене бе, господин Таратайкин!“, изрева Вили към журналиста, докато още не бяха в ефир. Под „тоя“ вероятно се имаше предвид неособено известния треньор на „Септември“ Иван Гешев, чийто тим обаче си остана първи в класирането дори и след загубата.
На централната трибуна остана много народ, за да чуе какви ще ги разправя Вуцов, тъй като микрофонът и камерата бяха точно пред сектора със зрителите. Филип Боков поздрави Вили за успеха и му даде думата. „Мерси, господин Таратайкин! Миналия път ми каза, че 15 минути съм говорил без да спирам. Сега ми задавай ясни и точни въпроси, за да ти отговарям ясно и точно!“, разпореди устатият треньор. После оплю съдията, наприказва още какво ли не, и накрая завърши с ново „Мерси, господин Таратайкин!“
Знае се, че двамата с репортера Филип Боков си имат стара закачка от доста време насам. Боков го предупредил още преди мача да се опита да бъде сдържан пред микрофона, само че от Вили подобно нещо не може да се очаква. Филип Боков е един от най-добрите репортери в „Диема Спорт“, иначе се явява възпитаник на школата на Сашо Диков в „Канал 3“.
„Господин Таратайкин“ обогати и без това разнообразния репертоар от заяжданици и подигравки на Вили Вуцов. Футболистите на „Янтра“ едва му изтрайвали речника, в който присъстват обръщения като „размърдай се бе, охлюв“ – влиза в употреба, когато един играч не тича достатъчно бързо. Вили го имал и преведен от португалски като „каракойш“, за да го разбират и бразилските футболисти в отборите, където е треньор.

От години насам е известен и с безпардонното отношение към колегите си. Още навремето например каза, че Мъри Стоилов става само „да бере карпузи от бостана в Хасково“. За треньора на „Светкавица“ Пламен Донев пък разказа, че си пасял козичките до стадиона в Търговище, докато водел тренировките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече