Сензационна коалиция във футбола! Сглобката: Касабов шеф на БФС, Стилиян – вицепрезидент

0

Изненадваща коалиция може да се озове начело на футбола в България след изборите в БФС на 15 март. По информация на „Уикенд”, вече текат преговори между отделните лагери, само че без участието на опозиционер №1 Димитър Бербатов. За всички останали имало предвидени постове в управлението на централата, начело на която се очаква да застане Михаил Касабов с първи вицепрезидент Стилиян Петров.

Сглобката в БФС се чертае по подобие на управляващия България политически кабинет, само че без ротации. Според прогнозите, изборите се очаква да бъдат спечелени от Михаил Касабов, който имал немалка преднина пред Бербатов. Освен това минава за компромисна фигура с много управленски опит във футбола. Докато Бербо има имидж на надувка без нито ден трудов стаж извън терена и съблекалнята.
Очаква се Касабов тихомълком да получи и политическа подкрепа от високите етажи на държавата, което абсолютно винаги е било важно при изборите във футбола ни. На свой ред той щял да покани в изпълкома Стилиян Петров като първи вицепрезидент. Стенли вече дал индикации, че ще приеме, ако неговият кандидат Димитър Бербатов загуби изборите, както се очаква да стане. Касабов държал да остане и досегашният член на ръководството Веселин Балевски, с когото са дългогодишни приятели и партньори.
В бъдещата управа се очаква да влязат и двама от кандидатите за президент на БФС – Георги Градев и Петьо Костадинов. Най-малко двама от екипа на Костадинов също попадат в сметките за новия изпълком – това са специалистът по проектиране на спортни бази арх. Ивайло Мишев и финансистът Андрей Захариев. От старото ръководство оставал адвокатът Михаил Статев. За пръв път се очаква да има и дамско присъствие в управата на БФС.
Ставало въпрос за Мила Христова, вицепрезидент на световния съюз на професионалните футболисти ФИФПРО и на нашата асоциация. Очарователната брюнетка щяла да отговаря за професионалистите.
За останалите места в изпълкома още вървели пазарлъци. Да влиза в управлението се бутал и директорът на националните отбори Георги Иванов – Гонзо, също кандидат за президент на БФС. На него обаче щели да му предложат да си остане на сегашната работа. Емил Костадинов също правел опити да запази поста си. Дори разправял, че получил покана от Михаил Касабов да остане, ако спечелят изборите. Дали е вярно или не, това само те двамата си знаят. Напъни за изпълкома имал и президентът на „Локомотив” (Пд) Христо Крушарски, който си оттегли кандидатурата за шеф на БФС. „Ако ще се продължават банкетните традиции от времето на Боби Михайлов, Крушата е идеален за тази работа”, подмятат зевзеците във футбола ни.
Открит все още стоял въпросът и кои ще са лобистите на големите клубове в управлението на БФС, и въобще ще ги има ли. Дотук само „Славия” се уреди, като издигна Михаил Касабов. Отделно Белия вожд Венци Стефанов е близък с Петьо Костадинов, чийто син Светослав е административен шеф на „Овча купел”.

Имало решение да бъде ограничено влиянието на „Лудогорец”, от чиито съдийски аванти е пропищял целият ни футбол. В тази връзка начело на съдийската комисия вероятно щял да застане Детелин Баялцалиев. От бившия тъчрефер се очаквало да реформира футболното ни съдийство, което съвсем се компрометира през последните години.
Този сценарий щял да влезе в сила, ако Михаил Касабов оглави БФС. В случай на победа на Димитър Бербатов, бъдещото управление щяло да зависи от него и хората му. Засега обаче вариантът с Касабов и Стенли изглеждал доста по-вероятен, твърдят запознати от средите на футбола ни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече