Уреждат изборите по пивници и хотели: Цяла нощ тежки софри за делегатите на конгреса

0

Мераклиите си поръчвали проститутки на промоция

Как се провеждат изборите в българския футбол? Последния път Боби Михайлов натрупа гласове с това, в което е най-силен – ядене и пиене. Масрафът във всички случаи се плаща с парите на БФС. Според очевидци, всичко е точно като в прочутия фейлетон на Алеко Константинов „Бай Ганьо прави избори”.
В него главните герои Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина събират електората в три пивници и ги наливат с ракия цяла нощ преди изборите. Така се прави и във футбола ни, където пристигналите в София хорица от провинцията се виждат потънали в лукс. Представителите на отбори от малки градчета и села, доста от тях облечени неглиже, се оказват настанени в най-елитни хотели в София. За среднощната разпивка вечерта преди изборите делегатите се настаняват в няколко заведения, само че от средна категория, за да не фалират съвсем БФС с високи цени. На предишните избори например в ресторант „Трето полувреме” в Студентски град бяха събрани делегатите от Североизточна България – Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, предвождани от шефа на зоната Георги Мирчев. Да контролират избирателната готовност в пивниците с делегати ходят неколцина изпечени апаратчици от БФС. Друга група гуляйджии от Сливен, Ямбол и Бургас са били доведени от Йордан Лечков. Сервитьорите не сварвали да разнасят чиниите с мръвките, разказват потресени свидетели. За електората от Враца, Плевен и Монтана пък отговарял Емил Костадинов.
Идеята на разпивките била да сплотят твърдия електорат, както и да приобщят колебаещите се към каузата. За по-елитните мераклии в имало и екстра – да си поръчат проститутка от проверените, и то на специална промоция. Сутринта всички махмурлии биват докарвани с автобуси от хотелите им, за да пуснат правилната бюлетина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече