Гонзо изритал Емо Костадинов от кабинета му в „Бояна”

0

Емил Костадинов е бил позорно изритан от кабинета си във футболната база на БФС в „Бояна”, научи „Уикенд”. Новата власт на Георги Иванов – Гонзо му била шута миналия петък, след като Емо упорито отказвал да освободи помещението. Всичките му партакеши също били изхвърлени, като ги изнесли посред нощ и ги натоварили на микробус.

Още когато седнал на трона в БФС, първата работа на Гонзо била да нареди Емо повече да го няма. Костадинов обаче се опънал като магаре на лед и отказал да си ходи. Той беше вицепрезидент на съюза в предишното ръководство на Боби Михайлов, но част от кликата падна от власт на изборите във футбола ни на 15 март. За Боби се говори, че ще продължи да се шири в базата и ще запази апартамента си. На сина му Ники Михайлов далаверата с ресторанта също остава.
Емо обаче изпаднал в немилост, тъй като от доста време имал конфликт с Гонзо. Войната пламнала, след като Георги Иванов беше сложен за директор на националните отбори. Публична тайна е, че при юношите колеше и бесеше Емил Костадинов. Той издавал нареждания на треньорите кои футболисти да включват в представителите тимове на България.

Злите езици подмятат, че за тази услуга му се отчитали щедри и амбициозни родители, които търсели всякакви начини, за да набутат синчетата си в националния отбор. Това пък вбесило Гонзо, който разправял, че там трябва да играят само най-добре подготвените. Само че докато Боби Михайлов беше на власт, нямало начин Емо да бъде пипнат. Сега обаче Коща паднал на волето на Гонзо и изхвърчал моментално от централата. На първо време с юношите и младежите щял да се занимава лично Гонзо, докато се намери нов директор.
Публична тайна е, че Емил Костадинов е останал без всякакви други приходи извън футбола. Фирмите му от години насам са закъсали и затова Коща я кара само на заплата. Като вицепрезидент на БФС той е прибирал около 5000 лв всеки месец, само че сега му врътнали кранчето.

По едно време го бяха прибрали по милост и като съветник в спортното министерство, за да си докарва нещо отгоре. Отделно, че е затънал в дългове. Преди две години футболният треньор Сашо Станков, с когото бяха партньори по-рано в някакъв бизнес, изпищя че героят от „Парк де пренс” му дължи 300 000 евро и „се прави на разсеян”. През 2016 г. пък медиите съобщиха, че Емо виси с кредити за почти половин милион лева. Срещу него имало заведени няколко изпълнителни дела, едно от които за неиздължен кредит към банка от над 65 000 с лихвите. По него запорирали част от имотите на Костадинов – апартамент и три гаража. Друга фирма пък наложила запор на вилата му в Априлци заради неплатен лизинг на луксозна кола в размер на почти 100 бона. Не е ясно дали дълговете са натрупани от несполучливи опити за бизнес, или по казината. Знае се обаче, че преди няколко години той си продаде имот в полите на Витоша, за да връща кредити.
Най-вероятно на първо време Костадинов ще се препитава като мениджър на футболисти. Говори се още, че приятелят му Венци Стефанов можело да го прибере по милост на работа в „Славия”.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече