700 000 лева за билети отидоха на вятъра: Кобрата обра парите на балъците

0

Обещаното от Пулев шоу с украинския Хълк се оказа пълна скука

Залязващият Кубрат Пулев обра парите на балъците, които още му вярват, че е годен за голям бокс. Обещаното от Кобрата зрелищно шоу на боксовата гала в „Арена София” се оказа пълна скука. Около 6000 души се хванаха на въдицата на Пулев да изгледат посредствения му мач с украинеца Игор Шевадзуцкий, завършил с напълно очаквана и безлична победа на нашия. Справка на „Уикенд” показва, че по груби сметки приходите от билети възлизат на около 700 000 лева.

Най-големите баровци се бръкнаха с 500 лева за място във ВИП ложата, но в крайна сметка не видяха нищо интересно в мача на Кубрат Пулев, уж гвоздеят на боксовата гала вечер в софийската арена. Останалите цени на билети варираха от 30 до 150 лв. Всичките тези пари отидоха на вятъра.
Това си беше обир. Скучен мач, тромави и залитащи движения, прегръдки и танци, чак в последния рунд си размениха няколко крошета”, коментират наистина разбиращи от спорта. Някои по-критични от тях дори твърдят, че аматьорите на турнира „Странджата”, който се проведе наскоро у нас, са предложили по-вълнуващ бокс от този на Пулев и Шевадзуцкий.
Оправданията за пропадналия шампионски мач с Махмуд Чар за регулярната титла на WBA няма как да хванат дикиш пред ценителите на бокса у нас. Истината е, че 42-годишният Кубрат вече е престарял и не става за касови мачове, затова му мъкнат съперници като Шевадзуцкий за пушечно месо.
Нищо чудно, че украинският Хълк, представен от самия Пулев като корав и силен боксьор, се оказа обикновен 130-килограмов бидон. Извиканият на пожар Шевадзуцкий беше като боксова круша на ринга, където имаше всичко друго, но не и обещаното зрелище. Там единственото впечатляващо се оказаха цицорестите мадами, които вдигаха табелите за рундовете. Липсата на каквато и да е интрига се чете и от съдийското решение. Тримата рефери дадоха абсолютно едни и същи резултати – 117:111 точки.
За да замаже очите на феновете лаици в бокса, Кобрата както обикновено го удари на патриотизъм. Пулев излезе за боя под звуците на гайди и песента на Стефка Съботинова „Притури се планината” за кеф на народа в залата.
„Противникът не беше на моето ниво, но беше неудобен”, каза самият Кубрат веднага след гонга в противовес на помпозните му думи преди боя.
Интервюто на Кобрата бе прекъснато от Махмуд Чар, който цъфна на ринга с превързан бицепс. Ливанецът с немско гражданство въобще не се впечатли от видяното и каза директно в очите на Пулев, че мачът е бил слаба ракия. „Кубрат, с нищо не показа, че си страшен. Обещавам ти, че през септември или октомври ще се бием за световната титла и ще те победя”, закани се Чар на фона на освиркванията от публиката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече