Разрив за властта в „Левски”, Наско се счепкал с Мило

0

Управниците на „Левски” са се счепкали кой е по-главен в клуба, научи „Уикенд” от свой източник на „Герена”. Двата лагера са сформирани около мажоритарния акционер Наско Сираков и спонсора Мило Борисов, между които отношенията вече били силно охладнели. Споровете се водели за разпределението и харченето на парите от трансфери, както и за договора за управление на клуба от букмейкъра на Борисов „Палмс Бет”.

Първите сигнали за разрива са се появили през март, долагат от „Герена”. Изведнъж Мило Борисов и сестра му Роси МакКий започнали да се появяват всяка седмица на тренировките на „Левски”, да се срещат с отбора и държат речи в съблекалнята. При това без да присъства Наско Сираков. „По този начин Мило и сестра му показват пред отбора, че има и друга власт в „Левски”, и не само Сирака може да командва”, коментират в клуба.
Мило Борисов и сестра му например пристигнали на „Герена” няколко дни след мача с „Етър”, спечелен с 3:0. Двамата първо се снимали с испанеца от марокански произход Джават Ел Джамили, който дотук е най-резултатният голмайстор на сините с осем попадения. Въпросният футболист беше купен от Кипър със средства, извадени от фондацията на Мило Борисов „Спорт в България”. След това влезли в съблекалнята и пред целия отбор провели разговор с треньора Николай Костов за това как води подготовката. Ясно е, че хазартният бос и сестра му едва ли са съвсем наясно с основите на спортната тренировка. „Целта беше запалянковците да видят, че в „Левски” има и други шефове освен Сираков. И че не само Наско има привилегията да дава нареждания в съблекалнята и да знае какво се случва там”, разказа източник от „Герена”. Въпросната среща не беше отразена в сайта на „Левски”, който е под шапката на Наско.
Седмица по-късно Мило Борисов и Роси МакКий отново се появили на стадиона, и пак без Сирака. Този път дамата разговаряла повече с футболистите. Декларирала, че докато тя и брат й са в „Левски”, клубът няма да бъде оставен в калта. Точно по същото време обаче се оказа, че сините все така са си затънали в блатото с неплатените данъци. Изплуваха още 2 милиона налози за сгради и такса смет, трупани от 2016 г. насам според официалния доклада на зам.-кмета на направление “Финанси и здравеопазване” Иван Василев. А само преди три месеца „Левски” подписа договор с НАП за разсрочване на други почти 10 милиона лева борчове.
Твърди се, че именно финансовото положение и разпределението на парите станало причина за разрива между Наско Сираков и Мило Борисов. Един от спорните въпроси бил как да се похарчат постъпленията от зимната продажба на футболисти. Според изчисленията, става въпрос за повече от 6 милиона евро от трансферите на бразилците Уелтон (3 млн.), Роналдо (2 млн.) и Дарлан (650 000), както и на шведа Сонко Сунгберг (600 000). По договора за управление на „Левски” спонсорът трябва да получи от тази сума 10%. Упорито се говори обаче, че Наско Сираков успял да промени споразумението на среща, продължила повече от пет часа на „Герена”. Какво обаче са се разбирали и дали не е имало повишаване на тон в хода на разговорите, това само двамата си знаят.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече