Боби плаща 180 000 евро, за да спре пиенето

0

Борислав Михайлов заминава на лечение в Швейцария, тъй като здравето му е силно влошено. Това научи „Уикенд” от свой източник, приближен до Боби. 61-годишният славен вратар и капитан на героите от САЩ-94 ще лекува алкохолизъм и няколко вида други заболявания, които си е довлякъл с перманентното пиене в последните повече от десет години.

След изборите във футбола ни на 15 март Боби се скри и не се е появявал никъде. А на конгреса бившият президент на БФС се появи жълт-зелен, в очевидно недобро здраве. Прочете си словото, подаде оставка и оттогава го няма никакъв.
Боби се довлякъл до този хал, след като от доста време насам взел да пие още от преди обед. Лекарите са му казали, че по този начин няма да изкара още дълго време. Затова Михайлов взел мерки и заминава на лечение в елитна специализирана клиника за алкохолици и токсикомани в швейцарските Алпи. Спирането на пиенето обаче далеч нямало да бъде евтино. 28-дневният терапевтичен курс заедно с хотелското настаняване струвало 180 000 швейцарски франка, което е почти същия брой в евро. Лечебното заведение било специализирано в борбата с пиянството, както и пряко свързаните с него влошено хранене, поведенчески зависимости и разрушаване на семейния живот. По всичко личи, че е дошъл краят на кючеците с Преслава.
Професионализираният модел на лечение в тази и други елитни клиники в Швейцария давал безупречни резултати, само че не е по джоба на всеки пияница.
Михайлов обаче натрупа милиони от царстването си в БФС и може да си позволи тази сума. Дори се твърди, че като шеф на специализираната футболна комисия в УЕФА има направена застраховка в Швейцария и вероятно ще ползва някаква отстъпка в скъпото лечение. А самата европейска централа имала връзка с въпросната клиника, където изпращала на лечение всички футболни началници с подобен проблем като Боби.
Впоследствие, отново в Швейцария, славният вратар ще трябва да се справи с други заболявания, развити покрай пиенето. Както е известно, употребата на алкохол води до панкреатит, чернодробни проблеми, високо кръвно, увреждане на сърдечния мускул или стомашна язва. Нарушава имунната система и води до недостиг на витамини. В по-тежките случаи се стига до увреждане на нервите и мозъка. Боби обаче нямало къде да мърда и трябвало да мине пълен курс на лечение на въпросните заболявания, които щял да плаща отделно и също толкова скъпо.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече