Сините намазаха нова данъчна аванта

0

Партиите в общинския съвет им отсрочиха 2 милиона лева борч

Възможно ли е да си известен неплащач на данъци, но непрекъснато да получаваш отсрочки? В „Левски“ знаят, но не казват. Само няколко дни след резила срещу ЦСКА сините пак намазаха с налозите, този път от столична община. Над 2 милиона лева неплатени задължения на футболния клуб за местни данъци и такси им бяха разсрочени от комисията по финанси и бюджет към столичната община за още три години, пише Уикенд.
Предложението бе направено от зам.-кмета Иван Василев и бе прието с пълно единодушие от 13-те членове на комисията. От по-рано обаче беше ясно, че отсрочването ще мине, тъй като всички партии били на страната на сините.
Данъците били трупани във времето между 2016 и 2020 г., когато клубът беше под опеката на Иво Тонев, Спас Русев и Васил Божков. Парите се дължали за ползването на стадион „Георги Аспарухов“ и базата около него. Без това решение на общината „Левски“ просто нямаше да получи лиценз за следващия сезон и да изхвърчи във „В“ група. Подобна беше съдбата на ЦСКА преди девет години. „Левски“ намаза преди това друга данъчна аванта, при това още по-голяма. НАП им разсрочи борчове на стойност близо осем милиона лева. По това споразумение клубът трябва да внася по 200 000 лева месечно в приходната агенция за следващите три години. Същите споразумения бяха сключвани и преди това, само „Левски“ не ги спазваше.
Именно решаването на въпроса с данъците се приема за най-големия успех на собственика Наско Сираков. Той успя да се договори за открочки, тъй като в противен случай парите щяха да станат незабавно изискуеми и „Левски“ да си загуби професионалния лиценз, както и този за Европа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече