Вижте как бутат козирката на „Армията“. Демонтажът струва над 1 млн. евро (СНИМКИ)

0

Тази сутрин започнаха дейности по демонтажа на козирката над Сектор „А“ на стадион „Българска армия“. Тя няма да бъде взривявана, а ще се кърти от специална машина, чрез която ще се намалят прахът и шумът. 

„Мисля, че демонтажът ще приключи малко по-рано – два месеца, не три. Работим по избора на изпълнител, такъв стадион не е строен в последните 40 години. Няма вариант стадионът да не бъде строен, всичко е в ход, похарчили сме маса пари. Процесът е необратим. Просто е дълъг. Демонтажът струва малко над 1 млн.“, заяви Даниел Димов от фирмата, която ръководи демонтажа. 

„В момента се обсъждат детайли, това е единственото, което може да се промени. Съгласуваме всичко с различни лица, с хора от спортно-техническото ръководство. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Някой път има тропане по масата, спорове, но важното е, че нещата се случват. Проектът е много мащабен, но ще стигнем до едно мнение и решение.“ Срокът за цялостната реконструкция на стадион „Българска армия“ е 18 месеца. 

„Капацитетът е болезнена тема – няма как стадионът да стане 40 000. На всички ни се иска да бъде голям. Трябва да се мисли и за поддръжката. По-лесно е да го построиш, отколкото да го поддържаш. Трябва да се построи съоръжение, което и да се издържа след това – 16 до 18 000 ще бъде капацитетът, в зависимост от събитията. Това съоръжение ще стане един ивент център. То ще стане съоръжение, което да приема различен тип събития и това ще помогне за бъдещата му издръжка“, добави Димов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече