Лъчо Танев оглавява ЦСКА

0

Гришата хвърля кърпата през лятото

Лъчезар Танев ще бъде новият шеф на ЦСКА от лятото. Това гласи мълвата по високите етажи в управлението на армейския клуб. Говори се, че предстоят промени на всички нива, в това число и оттегляне на досегашния чорбаджия на „Армията” Гриша Ганчев.

В основата на рокадите стои акционерното лоби около братята Валтер и Георги Папазки, което в момента дели властта в ЦСКА с баща и син Ганчеви. Същата група инвестира само през последната седмица нови 35 милиона лева във футболния клуб чрез своя „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука“. По-рано през годината по същия начин бяха преведени други 5 милиона лева. Твърди се, че сумата ще бъде разходвана най-вече за строежа на новия стадион „Българска армия”.
Гриша Ганчев и синът му Данаил, срещу които има сериозни обвинения, че не ръководят добре ЦСКА и непрекъснато сменят треньорите, щели да си тръгнат след края на първенството. За ицпълнителен директор, който ще се занимава предимно с футболната част в клуба, вече бил определен Лъчезар Танев. 60-годишният мениджър е една от легендите на ЦСКА, с три шампионски титли, седем купи, над 200 мача и около 80 гола с червения екип. Танев се ползвал с подкрепата и на своя приятел и бивш клиент Христо Стоичков, който пък е много близък до акционерното лоби, очакващо се да поеме цялата собственост върху клуба. Говори се, че Лъчо възнамерявал да покани за треньор Любо Пенев, който в момента води „Хебър”. Танев, Стоичков и Любо бяха водещите футболисти на ЦСКА през втората половина на 80-те години, а впоследствие и тримата отидоха да играят в чужбина. Предложение за работа в ЦСКА имал и Стилиян Петров, който обаче на този етап не е дал окончателен отговор. Бившият национал Михаил Александров пък вероятно щял да стане спортен директор на мястото на сегашния Филип Филипов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече