Премахват статуята на Дани Алвеш в родния му град

0

Градският съвет на Жуазейро премахна статуята на Дани Алвеш в реален размер, която украсяваше улиците на родния му град. 

Tова стана в резултат на граждански протести, произтичащи от присъдата на бразилския футболист за сексуално насилие. Общественото министерство сподели изявление, в което подробно излага аргументите за решението си. 

„В съответствие с препоръката на Общественото министерство на Баия (MP-BA), въз основа на Закон № 6,454/1977, който регулира използването на обществени ресурси за придобиване и инсталиране на паметници на живи хора, Градският съвет на Жуазейро оттегли този понеделник обществен паметник на Орла II“, се посочва в писмото.

Жалбата, подадена от бразилската активистка Мануела Тайлър в Центъра за оперативна подкрепа на човешките права, беше решаваща за това решение. Тя обяви че тази скулптура поставя под въпрос „ценността и достойнството на жените“.

„Това подкрепя културата на изнасилване, образа на човек, който е извършил изнасилване и е свободен само защото има пари, защото е платил“, каза той в социалните си мрежи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече