Черепа си прибира „Левски“?

0

Бившият собственик на „Левски“ Васил Божков – Черепа може съвсем скоро да се завърне на „Герена“. Добре осведомен източник съобщи пред „Уикенд“, че Божков вече си е поискал обратно акциите от водещия се за собственик Наско Сираков. Оказва се, че Сирака е бил оторизиран от Черепа само да съхранява временно акциите, докато съдебно-криминалните проблеми на хазартния бос приключат.

Божков, който излезе на свобода по-рано този месец след като отпадна мярката му за неотклонение от домашен арест, е финансирал „Левски“ чрез кредити във времето, когато беше собственик на футболния клуб. Става въпрос за 17 милиона лева, които и до ден днешен висят на „Герена“. Действително, Черепа няколко пъти каза, че няма да си търси парите. Не каза обаче нищо за акциите, които прехвърли на Наско Сираков през 2020 г., когато му се наложи спешно да избяга в Дубай. Уговорката тогава била, че Сирака само ще получи 86.6% от собствеността в „Левски“, но няма право да отстъпва нито една акция. И когато Божков си поиска акциите обратно, ще му ги върне.
Този момент ще настъпи съвсем скоро, твърдят запознати с игрите на „Герена“. Божков обаче нямало да се ангажира пряко, а щял да действа чрез подставено лице. Отделно е намерил ортак, който да дава пари, тъй като огромна част от авоарите на Черепа са запорирани заради съдебните дела, които вървят срещу него. Сирака поне на първо време щял да остане като президент на „Левски“.
Говори се още, че тарторът на синята опозиция Мъри Стоилов също бил наясно с плановете на Божков да си прибере „Левски“ обратно. И вече осъществил връзка с него, като се бутал той да стане шеф на Отбора на народа на мястото на Наско Сираков. Черепа не казал „да“, но не казал и „не“. Затова Стоилов хранел надежди, че може да се върне на бял кон на „Герена“ и да командва там. Мъри си тръгна през април 2023 г. след лют скандал с Наско Сираков, като формален повод беше изритването на изпълнителния директор Иво Ивков. В момента Мъри е треньор на турския „Гьозтепе“, когото вкара в елитната футболна дивизия на комшиите. Големият му мерак обаче бил да се завърне като шеф в „Левски“ и да командори. Знае се, че именно Стоилов е вдъхновител на опозицията на „Герена“, която иска собствеността върху футболния клуб и отстраняването на Наско Сираков. Първото няма как да се случи при намеренията на Васил Божков, но за второто опозиционерите на Мъри може и да успеят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече