Кирил Десподов стана студент в НСА

0

Кирил Десподов ще бъде студент в Националната спортна академия „Васил Левски“ (НСА). Футболист №1 на България посети Ректората на НСА, за да подаде кандидатстудентските си документи. Очаквано Десподов избра специалността „Футбол“ към факултет „Спорт“, с която се придобива професионална квалификация за треньор.

„Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения“, сподели четирикратният носител на при за Най-добър футболист на България.

Кирил Десподов е капитан на националния отбор на България, а като нападател на гръцкия гранд ПАОК бе обявен за голмайстор за сезон 2023/24 на местното първенство.

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин – световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж, както и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

Приемът за бакалавърските специалности на НСА продължава до 3 юли, а седмица по-късно – на 10 юли ще бъде обявено първото класиране. Документите се подават онлайн в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна. Кандидатите могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия, адаптирана физическа активност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА консултант и др.

Академията е предпочитан университет, тъй като дипломата от НСА се признава по цял свят, а голяма част от специалистите се дипломират и с втора специалност, което удвоява шансовете им за успешна кариера.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече